8 februari 2009

BomenlandschapKunst aan de gevel van het HuismethetHandje!

Verdwalen in je eigen geest
het moment stilleggen
bomen zitten diep geworteld
lopend door het bos
leg het moment vast
verstilde bomen
een eigen ruimte
Bomenlandschap


Moniek Gerrits: “Weet je, ik heb iets met bomen. Het zijn net mensen. Niet dat ik tegen ze ga praten, hoor. Het is hun voorkomen, hun individuele karakter, de eigenzinnige worteling in hun eigen ruimte die me bij die vergelijking heeft gebracht.” In een bijzondere combinatie van experimentele fotobewerking en taalkunst laat beeldend kunstenaar Moniek Gerrits (Nuth, 1967) een van haar “kamers van de geest” zien aan het HuismethetHandje. Haar fascinerende werk is door tentoonstellingsmaker Paul Tieman in de vorm van een installatie aangebracht. Daardoor gaat het via het tekstgedeelte een betekenisvolle dialoog aan met het HuismethetHandje achter de gevel. Vooral 's avonds werkt de surrealistische ruimte van het Bomenlandschap bijzonder. Het Bomenlandschap wordt dan uitgelicht tegen de schemerende gevel van het huis en de ruimte van deze “kamer van de geest” is dan bijna voelbaar aanwezig.

Bomenlandschap is het resultaat van een samenwerking tussen Moniek Gerrits (kunstenaar) en Paul Tieman (tentoonstellingsmaker). Moniek Gerrits is van oudsher vooral thuis in de schilderkunst. De laatste tijd experimenteert ze ook veel met het bewerken van foto's. Paul Tieman is als beeldend kunstenaar meestal bezig met de mens en zijn biotoop in verschillende disciplines.

Vanaf begin februari tot eind mei 2009 is het werk te zien vanaf de openbare weg, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het werk is in de avonduren verlicht.


Voor meer over het werk van Moniek Gerrits zie haar website: www.moniekgerrits.exto.nl