1 september 2008

Open Monumentendag en Het Parcours


Het weekeinde van 13 en 14 september 2008 is het HuismethetHandje voor iedereen weer een weekeinde open!

In het kader van de Open Monumentendagen - dit jaar met als thema "sporen" - is er op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een kleinfijne tentoonstelling te zien: Horizontalen&Verticalen.
Veel mensen uit Maastricht herkennen het beeld wel: je rijdt van Maastricht naar Tongeren en dan doemt, enkele kilometers voor Tongeren, het bekende silhouet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op. Als een baken in de branding van het hectische verkeer. Aardig is dat in omgekeerde richting hetzelfde zich voordoet: komende vanuit Tongeren doemen de torens van de Maastrichtse Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op als 'eindbestemming'. Zo'n Napoleontische weg als de Tongerseweg is bewust gericht op deze bakens in het stadslandschap. Maastricht is bijzonder rijk is aan soortgelijke spontane of ontworpen zichtassen.

Horizontalen&Verticalen wordt een kleinfijne expositie waarin met behulp van maquette- en fotografietechnieken op vrije wijze een aantal Horizontalen&Verticalen uit het Maastrichtse stadsbeeld zich laten (her-)kennen.

Het Parcours manifesteert zich in het HuismethetHandje in de vorm van twee optredens:

Op zondag 14 september, om 15.00 uur zal verhalenverteller An Mampaey haar volwassen publiek meenemen naar de schaduwzijde van het leven waar natuurlijk ook een lach en schoonheid te vinden is. Meer wilde ze niet verklappen. Het zal dus vast een uniek optreden worden.
Om 16.30 uur zullen musici Peter en Bart Geysels twee, vaak stiefmoederlijk behandelde instrumenten (basklarinet en baritonsaxofoon) op een totaal andere manier naar voor brengen. Op virtuose wijze maken zij als Doubble Bass een tocht die gaat van traditionele klassieke werken via tango en jazz naar hedendaagse composities.

Open Monumentendag: Horizontalen&Verticalen
zaterdag 14 september en zondag 15 september, van 13.00-17.00 uur

Het Parcours
zondag 15 september
15.00 uur: An Mampaey (verteller)
16.30 uur Doubble Bass (basklarinet en baritonsaxofoon)