11 september 2013

Pracht en praal... arm en schraal


Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag. Ook in Maastricht zijn dan interessante gebouwen toegankelijk. Er zijn kleine en grote tentoonstellingen, zoals Pracht en praal... ... arm en schraal van Maastricht 1867 op het Onze-Lievevrouweplein. Maar er zijn ook rondleidingen. Een ervan heet ook Pracht en praal... ...arm en schraal omdat de rondleiding precies hetzelfde thema beslaat als de Maastricht1867-expositie. De rondleiding start op zondag, om 11.00 uur bij het standbeeld van Petrus Regout aan de Boschstraat. Waar de rondleiding eindigt? Nou.... in de poepdoos van arbeidend Maastricht anno 1920. Die poepdoos stond in het hokje waar tegenwoordig de hoogrendement-cv ketel van het HuismethetHandje te vinden is. Het is een van de zeer weinige privaten die nog bestaat. Maar er is een verschil met vroeger: het ruikt er nu heel wat frisser...

Deelnemen? Dat kan: kom gewoon naar het beeld van Regout, voor de oude Sphinxfabriek, Boschstraat 24. In het programma voor Open Monumentendag staat dat deelname alleen mogelijk is met kaartjes van de VVV. Maar dat klopt niet. Iedereen is welkom, zonder kaartje!

Na deze rondleiding kunt u aansluiten bij de 'maquettewandeling' die gaat over hetzelfde thema. Om 14.00 op het OLV-plein, naast de basiliek. De beide wandelingen zullen elkaar prachtig aanvullen!

Pracht en praal... ... Arm en Schraal
Start: om 11.00 uur bij het standbeeld van Regout, Boschstraat 24, Maastricht
parkeren: Sphinxterrein of Cabergerweg
kaartjes zijn niet nodig