15 mei 2008

Scraps! Neta Amir in het HuismethetHandje!


Scraps! ofwel het bijzondere leven van de alledaagse leefomgeving.
Expositie van 24 mei t/m 8 juni 2008

Het imago van het Midden-Oosten wordt vaak bepaald door gebeurtenissen die heftig van het dagelijks leven afwijken. Explosies zijn nieuws. Dagelijks leven niet. Net als hier, net als overal.

Het HuismethetHandje maakt daarom ruimte voor een bijzonder kunstenaar die wèl de dagelijkse leefomgeving als hoofdonderwerp durft te nemen. Neta Amir (1977) komt speciaal vanuit Israel om haar installatie tentoonstelling Scraps! voor het eerst op te stellen.

Scraps! gaat op fascinerende wijze over de grootsheid van de klein-huiselijke omgeving. Onderdelen daaruit interpreteert Neta Amir in de vorm van objecten in textieltechniek, aangevuld met het middel van de fotografie. Ze doet alles met een geweldig gevoel voor originaliteit. Haar installatie vertelt een verhaal over de sporen die het leven van verschillende karakters op verschillende momenten achterlaten op eenzelfde plaats. Het samenbrengen van de objecten in een installatie voegt weer een nieuw verhaal aan het leven van de voorwerpen toe, en prikkelt de beschouwer om er voor zichzelf nog eens een eigen, persoonlijke laag overheen te leggen. Haar werk is diepgravend, maar blijft altijd toegankelijk. Niet in de laatste plaats omdat ze er ook buitengewoon goed over kan vertellen.

Openingstijden van Scraps!: KunstTour-dagen 24 en 25 mei van 11 tot 18 uur. Daarna vrijdag t/m zondag van 13 tot 18 uur. En natuurlijk op afspraak. Een telefoontje of mailtje naar het HuismethetHandje is daarvoor genoeg. De toegang is uiteraard gratis. De kunstenaar is zelf steeds aanwezig en geeft graag een toelichting aan de bezoeker!
Tijdens haar verblijf verzorgt Neta Amir ook een aantal workshops ‘Cloth & Sock Dolls’ bij atelier La Douze in Maastricht. Informatie over de workshops via 043-3581883, liliane@ladouze.nl of
www.ladouze.nl

For an English translation of this message see below!!