14 oktober 2010

HuismethetHandje als Atelier du Béton Brut!


Het Atelier du Béton Brut
Heel stilletjes is cultuurhuis AINSI in Maastricht een beetje gegroeid. Het HuismethetHandje heeft er een klein, experimenteel podium gecreëerd: het Atelier du Béton Brut. In het dagelijks leven heeft het Atelier du Béton Brut met zijn unieke uitzicht over de Maasvallei een heel andere functie. Het is dan de plek waar tentoonstellingen, maquettes, objecten en tekeningen ontstaan uit hout, glas, papier en inkt. Maar in het weekeinde van 23 en 24 oktober even niet. Dan bent u er van harte welkom om er fijnzinnige cultuur te beluisteren!

zaterdag 23 oktober, 20.00 uur
Stromenderwijs
Met een knipoog naar de voorbijstromende Maas brengt het duo Double Bass onder de titel Stromenderwijs heel gevarieerde kamermuziek uit de afgelopen eeuw. Double Bass bestaat uit de broers Peter (klarinetten) en Bart (saxen) Geysels uit België. Beide zijn professionele musici met een passie voor de grote broertjes van deze instrumenten, de basklarinet en de baritonsaxofoon. Het zijn instrumenten die je bijna nooit solo hoort. Ze worden vaak beschouwd als log en traag. Ten onrechte, en dat laten Peter en Bart op virtuoze wijze horen. Voor deze gelegenheid worden ze bijgestaan door fluitiste Els Mertens, een jonge getalenteerde dwarsfluitiste. Samen met Peter en Bart werkt zij momenteel aan een project waar hoog en laag met elkaar in dialoog gaan.

zondag 24 oktober, 15.00 uur
Wereldwaterexpo 1939

De Vlaamse beroepsverteller An Mampaey weet haar volwassen luisteraars met haar eeuwenoude vertelkunst altijd zo stil te maken dat je een speld kunt horen vallen. Dat zal tijdens haar nieuwe voorstelling niet anders zijn. Ze brengt daarin het verhaal van de vergeten Wereldwaterexpo 1939, in de zomer van dat jaar in Luik. De poorten werden geopend, er werd gefeest, er was vertier en plezier. En toen veranderde alles. Over het sluiten van de poorten werd amper gesproken. ‘t Is oorlog’ waren woorden die belangrijker waren. Maar achter de gesloten deuren van de prachtige expo-paviljoens van de Wereldwaterexpo bleef een heel eigen wereld achter. Stil en verlaten. Een wereldtentoonstelling zonder publiek en een wereld in oorlog...

De voorstellingen vinden plaats tijdens de Week van de Geschiedenis. De toegang is gratis, maar reserveren vooraf is belangrijk omdat het Atelier du Béton Brut slechts 25 plaatsen telt. Reserveert u liefst via e-mail
huismethethandje@paul-tieman.nl
Maar het kan ook per telefoon
06-22300859.
U vindt het Atelier du Béton Brut op de tweede verdieping van cultuurhuis AINSI, Lage Kanaaldijk 112 C 2 in Maastricht. Parkeren kan (gratis!) voor de deur.